TrailManor Owner's Forum  

Go Back   TrailManor Owner's Forum > TrailManor Owners Community > Forum Admin | Account Help | Suggestion Box
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-24-2010, 09:17 AM   #1
ShrimpBurrito
Site Sponsor
 
ShrimpBurrito's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sunny Beaches of Los Angeles
Posts: 3,135
Default Something wrong with forum's search engine

Others have eluded to it before....something appears to be wrong with the forum's search engine. Or maybe I just don't understand how it works. For example, when I enter the words "wilson cell phone amplifier" (without the quotes) in the search query, I get 499 threads, none of which I have yet to identify as having all of those words (but I have only gone through a few pages).

But if I search only the word "wilson", only 18 threads are presented.

Instead of searching for threads with all of those words, it appears to be searching for threads with any one of those words. Is that its intended function?

Dave
__________________
2000 2720SL & 2007 3124KB
2005 Toyota Sequoia
Twin Battle Born 12v 100Ah LiFePO4 (BBGC2) batteries, 300W solar on rear shell, Link 10, Lift kit, Maxxis 8008 225 75/R15 E tires
ShrimpBurrito is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 10:52 AM   #2
Bill
Site Team
 
Bill's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: The mountains of Scottsdale, AZ, and the beaches of Maine
Posts: 9,541
Default

Is it intended? Who knows? Is it the way it works? Yes. It does pretty well on single words, but I have never had any luck doing Boolean (multi-word or phrase) searches on the vBulletin search engine.

If I really need a Boolean search, and don't want to wade through hundreds of irrelevant returns, I have found it better to go to groups.google.com, click on Advanced Groups Search, specify trailmanorowners.com/forum in the Site or Domain box (not the Groups box), it will sometimes do better.

Or go to google.com and click on Advanced Search. It brings up a similar window.

These aren't perfect either - this morning, for example, I am unable to get the "Author" filter to work. And it won't find anything that was posted since the last visit from the Google web-crawler.

Bill
__________________
2020 2720QS (aka 2720SL)
2014 Ford F-150 4WD 5.0L
Bill's Tech Stuff album
Bill is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 12:23 PM   #3
rtcassel
Site Sponsor
 
Join Date: Jul 2003
Location: MD
Posts: 396
Default There is a vBulletin forum that does a better search

The vBulletin forum http://www.tundrasolutions.com/forums appears to do Boolean searches correctly. Searching (without quotes) on "wilson cell phone amplifier" returns one post. Searching (without quotes) on "wilson or cell or phone or amplifier" returns many.

Why is the TMO vBulletin search engine set up differently than the Tundra Solutions vBulletin search engine?

http://www.rotorburn.com/forums/show...in-Search-Tips has some vBulletin search tips.
__________________
Tim
2004 2720SL TrailManor, 2 X T105, Trimetric 2030RV, TST TPMS
2003 Tundra Access V8 2X4 w/Tow Pkg
Equal-i-zer 1000, Prodigy, McKesh, UnderCover
rtcassel is online now   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 03:59 PM   #4
ShrimpBurrito
Site Sponsor
 
ShrimpBurrito's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sunny Beaches of Los Angeles
Posts: 3,135
Default

Quote:
Originally Posted by rtcassel View Post
Why is the TMO vBulletin search engine set up differently than the Tundra Solutions vBulletin search engine?
Exactly. This appears to be a configuration issue vs. a software capability issue.

I tried the Google search method as you suggested, searching "Toilet" in the title and trailmanorowners.com/forum in the Site/Domain box, as shown here:

http://groups.google.com/groups/sear...hors=&safe=off

It only comes up with 29 threads, and NONE of those threads appear in the Plumbing section. I checked them all. In contrast, when I use the forum's search engine to search "Toilet" in the Subject/Title line, it comes up with 89 threads -- 3x as many relevant results. And that's where alot of the good content is.

I think this is happening because the Technical section of the forum requires login credentials to access. Since the robots that Google and other search engine use do not have such credentials, they cannot access this content, nor index for searching.

Dave
__________________
2000 2720SL & 2007 3124KB
2005 Toyota Sequoia
Twin Battle Born 12v 100Ah LiFePO4 (BBGC2) batteries, 300W solar on rear shell, Link 10, Lift kit, Maxxis 8008 225 75/R15 E tires
ShrimpBurrito is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 06:03 PM   #5
Bill
Site Team
 
Bill's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: The mountains of Scottsdale, AZ, and the beaches of Maine
Posts: 9,541
Default

I have no idea what is going on. It has always been like this, and I assumed that's the way it was built. I'll PM Chris, since he is the only one who could change anything - you might do so as well.

Bill
__________________
2020 2720QS (aka 2720SL)
2014 Ford F-150 4WD 5.0L
Bill's Tech Stuff album
Bill is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2010, 08:38 PM   #6
rtcassel
Site Sponsor
 
Join Date: Jul 2003
Location: MD
Posts: 396
Default It looks like Chris has made a change to the search

Quote:
Originally Posted by ShrimpBurrito View Post
Others have eluded to it before....something appears to be wrong with the forum's search engine. Or maybe I just don't understand how it works. For example, when I enter the words "wilson cell phone amplifier" (without the quotes) in the search query, I get 499 threads, none of which I have yet to identify as having all of those words (but I have only gone through a few pages).

But if I search only the word "wilson", only 18 threads are presented.

Instead of searching for threads with all of those words, it appears to be searching for threads with any one of those words. Is that its intended function?
SB - If you do the search now, you will find the post that you want. However, it does not find your post that began this thread (quoted above). Perhaps Chris is still indexing the data base. This is a great improvement.
__________________
Tim
2004 2720SL TrailManor, 2 X T105, Trimetric 2030RV, TST TPMS
2003 Tundra Access V8 2X4 w/Tow Pkg
Equal-i-zer 1000, Prodigy, McKesh, UnderCover
rtcassel is online now   Reply With Quote
Old 05-01-2010, 08:48 PM   #7
ShrimpBurrito
Site Sponsor
 
ShrimpBurrito's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sunny Beaches of Los Angeles
Posts: 3,135
Default

Yes, I followed-up with Chris as Bill suggested, and later received word back from Chris that he made the change. I think it is much improved, although it still doesn't search short words. I have also had problems searching for known threads, but as you suggested, maybe the site hasn't been indexed yet.

A major improvement, indeed.

Thanks, Chris!

Dave
__________________
2000 2720SL & 2007 3124KB
2005 Toyota Sequoia
Twin Battle Born 12v 100Ah LiFePO4 (BBGC2) batteries, 300W solar on rear shell, Link 10, Lift kit, Maxxis 8008 225 75/R15 E tires
ShrimpBurrito is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What's wrong with TrailManor? JessWD Prospective Owner Questions 176 07-04-2017 12:37 PM
F250 w/ 5.4L engine? grakin Towing and Hitching 9 05-17-2010 05:19 PM
Can we change to search engine to allow small words? ShrimpBurrito Forum Admin | Account Help | Suggestion Box 5 07-18-2009 09:23 PM
Torsion bars or something wrong G-V_Driver Exterior 9 11-26-2003 06:07 PM
The Search Engine mjlaupp Forum Admin | Account Help | Suggestion Box 3 11-25-2003 11:17 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2021 Trailmanor Owners Page.